Stipendiraha vei minua kohti unelmaani!

Liityin Helsingin Yrittäjänaisten jäseneksi noin kaksikymmentä vuotta sitten. Olin silloin nuori yrittäjä ja minulla oli yhteensä viisi kahvila-ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Kun yhdistys sai mittavan testamenttilahjoituksen, minua pyydettiin mukaan perustamaan Rauha Hasselblattin rahastotoimikuntaa. Laadimme säännöt stipendien haulle ja sijoitimme varat.

Lopetin kahvilayrittäjyyden ja menin töihin vuonna 2011 Helsingin uusyrityskeskukseen Business Helsinkiin (silloin YritysHelsinki ja myöhemmin NewCo Helsinki). Rakastin työtäni auttaa yrittäjiä ja yrittäjiksi haluavia. Minut valittiin vuonna 2016 vuoden yritysneuvojaksi. Palkkatyö ei kuitenkaan ollut minun juttuni, sillä olen niin yrittäjähenkinen.

Vuonna 2018 irtisanouduin oravanpyörästä ja aloitin yrityksessäni Malifood Oy:ssä kahvila-ja ravintola-alan konsulttina ja kouluttajana. Nautin taas suunnattomasti yrittäjyyden tuomasta vapaudesta ja lähdimme kolmeksi talveksi perheeni kanssa reppureissaamaan Aasiaan läppärini kulkiessa mukanani. Koronapandemia toi meidät kotiin Suomeen. Teimme päätöksen, että juurrumme Porvooseen itse rakentamaamme taloon, otamme koiran ja kanoja.

Olen ollut pitkään intohimoinen joogi ja halusin mahdollistaa myös ala-asteikäiselle pojalleni joogaharrastuksen. Koska Porvoossa kukaan ei tarjonnut lapsijoogaa, kouluttauduin kokonaisvaltaiseksi lapsijoogan ohjaajaksi. Perustin vuonna 2019 aputoiminimen MaliYoga ja aloin pitämään Porvoossa eri toimitiloissa lapsijoogaa sivutoimisesti ensin poikani kavereille ja sitten jo kaikille muillekin halukkaille lapsille. 

Lasten vanhemmat alkoivat kyselemään voisinko pitää heillekin joogatunteja. Vuonna 2022 päätin hakea Rauha Hasselblattin rahastosta stipendiä Soundful Yin® joogaohjaajan koulutukseen. Minulle myönnettiin stipendi ja kiitollisena lähdin opiskelemaan uutta. Joogan ohjaaminen aikuisille on minulle luontevaa ja palkitsevaa. Koulutuksen loppuvaiheilla joulukuussa 2022 toteutin suuren unelmani, kun avasin oman ihanan joogastudion ja hyvinvointitilan Vanhaan Porvooseen (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo).

MaliYogassa tarjoan tänä päivänä mm. Yin joogaa, Soundful Yin® joogaa, lapsijoogaa, äänimaljarentoutuksia, satusointukylpyjä, yksityistilaisuuksia, joogaretriittejä ja TyHy-päiviä. Alle puolessa vuodessa toiminta on lähtenyt niin upeasti käyntiin, että pystyn tekemään tätä jo päätyönä. Kiitos Rauha Hasselblattin stipendin ja koulutuksen, saan nyt tehdä todellista unelmatyötäni suurella sydämellä. <3

Malina Pursiainen
MaliYoga

Hae sinäkin stipendiä! Löydä koulutus ja toteuta unelmasi!