Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansallisteatterin ENSI-ILTA: ”Juhlat – ja elämä siinä sivussa”

23 marraskuun, 2023,19:00 - 22:00

28€

ENSI-ILTA
Komedia loputtomista ruuhkavuosista

Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan kirjoittama ja ohjaama Juhlat kertoo Niemisten-Koskisten perheyhteisöstä, joka väittää maljan kuin maljan olevan aina puoliksi täynnä. Ahdistus on heidän mukaansa ainoastaan oivalluksen esiaste, työttömyys vain hetki ”in-between-jobs”, ero on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja burnoutiin auttaa kun juo riittävästi vettä.

Kolme sukupolvea juhlii hääpäivää, vappua ja kolmikymppisiä. Juhlat yhdistävät ja erottavat, tuovat tiivistetysti esiin sen, mikä arkielämän virrassa lipuu huomaamatta ohi.
Näytelmän keskiössä ovat suvun kolme naista: omaishoitajana toimiva Kaarina, tämän tytär, juuri työttömäksi jäänyt viisikymppinen Eeva sekä Eevan tytär, kolmekymppinen, rahoitusalalla työskentelevä Sara. Mitä merkityksellinen elämä tarkoittaa heille? Millaisia arvoja on siirtynyt sukupolvelta toiselle? Entä millaisia käsityksiä rakkaudesta ja työstä?

Kehdosta hautaan oravanpyörän kautta

Kaiken alla kummittelee yhä työ- ja tuloskeskeisemmäksi muuttunut yhteiskunta: oravanpyörässä reuhtovien ihmisten pitäisi oman toimensa ohella kantaa vastuuta koko maapallon tulevaisuudesta ‒ ja nauttia vielä siinä sivussa elämästä, joka kaikista hyvistä aikomuksista huolimatta ei aina mene toivotulla tavalla. 

Työpari Meinander-Porkka on vuosien saatossa luonut oman tunnistettavan, inhimillistä elämänkirjoa vivahteikkaasti peilaavan tyylinsä, jossa realismi taittuu absurdiin ja hykerryttävän komedian alla väijyvät melankolian tummat vedet. Juhlat on Meinanderin ja Porkan neljäs Kansallisteatterille kirjoittama ja ohjaama teos. Heidän aiemmat yhteistyönsä Kansallisteatterissa Pysy hengissä vielä tämä päivä (2013), Paha äitipuoli (2016) ja Tuohtumus (2020), ovat keränneet runsaasti kiitoksia.

Kantaesitys Suurella näyttämöllä 23.11.2023

Ilmoittaudu nyt: https://www.lyyti.in/Juhlat_ja_elama_siina_sivussa_6084 

Tiedot

Päivämäärä:
23 marraskuun, 2023
Aika:
19:00 - 22:00
Hinta:
28€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://helsinginyrittajanaiset.fi/tapahtumat