KEVÄTTERVEHDYS HELSINGIN YRITTÄJÄNAISTEN HALLITUKSELTA

Helsingin Yrittäjänaisten sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Uudenmaankadun huoneistolla tiistai-iltana 23.4.2024. Erityinen kiitos kokouksessa tottuneesti puheenjohtajan nuijaa käyttäneelle Paula Hjelt-Putilinille sekä sihteerinä toimineelle Riitta Ahoselle. Kevätkokouksessa käsittelimme sääntömääräiset asiat sekä täydennettiin hallitustiimiä kaudelle 2024-2025. Hallitukseen valittiin Sofia Björkroth ja Salla Juurakko. Ja nyt pääsemmekin tutustumaan Sallaan hieman tarkemmin.

Salla Juurakko: Markkinoinnin pirskahteleva yksisarvinen!

Moikku, olen Salla Juurakko – someammattilainen, jolla oli aivan toisenlainen suunnitelma elämässä. Yrittäjätarinaani voisi kuvailla Linnanmäen vuoristoradaksi ja matkustajaksi, joka ei ole varma haluaako olla kyydissä ­– en koskaan uskonut päätyväni yrittäjäksi, mutta tässä sitä ollaan!

Kasvoin perheessä, jossa yrittäjyys näkyy useammassa sukupolvessa. Näin läheltä, miten vaativaa ja joskus raastavaakin yrittäjän arki voi olla. Miten jokainen maailmalla tapahtuva uutinen voi vaikuttaa juuri sinun pieneen putiikkiin. Mutta kuten elämässä usein käy, kohtalo vei minut omille poluilleni. Ilman sen suurempaa kokemusta aloitin oman markkinointitoimistoni. Ja kyllä, aluksi se tuntui hurjalta ja pelottavalta!

Mutta miksi some? No, minulla on takana 13 vuoden ura ravintola-alalla, jossa luotsasin porukkaa eteenpäin ja kehitin jonkun muun liiketoimintaa. Sitten elämä yllätti – raskaana ollessani sain potkut ja jouduin miettimään elämääni uudelleen. Kun ensimmäinen järkytys oli ohi, päätin tehdä intohimostani työn ja, että minusta tulee paras siinä. Olin tehnyt somea ravintoloissa ja miettinyt asiakkaiden tarpeita ja vahvistin osaamista vielä ammattikorkeassa. Haluan tehdä somemarkkinointia hieman eri lailla kuin muut, tuoden siihen aitoutta ja inhimillisyyttä enemmän näkyville. Vaikka markkinointiala onkin täynnä erilaisia toimijoita kuin sieniä sateella, koen olevani se pirskahteleva yksisarvinen joukossa. Minulla on kokemusta ja intohimoa tarjota jotain erilaista ja ainutlaatuista. En myöskään pidä taitojani salassa, vaan jaan niitä mielelläni muiden kanssa.

Minulle on tärkeää vaikuttaa yrittäjien asioihin niin arkipäiväisissä haasteissa kuin isossa kuvassa. Tästä syystä loin arjen haasteisiin somekoulun, jonka kautta jokainen kukkaroon katsomatta voi aloittaa markkinoinnin opiskelun, milloin vain! Kun puhutaan isomman kuvan haasteista, olen useammassa luottamustehtävässä tehden Helsingistä entistä parempaa ympäristö yrittäjille.

Meitä, jotka rakastavat työskennellä yrittäjien puolesta on useampi. HYN on täynnä heitä ja olen iloinen, että minä ja Sofia päästiin mukaan tähän mielettömään joukkoon. Haluaisitko tutustua meihin ja moniin muihin yrittäjänaisiin? Tule mukaan 24.5. järjestettävään kevätseminaariin Ravintola Gillettiin, Helsinkiin! Nähdään siellä!

Aurinkoisin terveisin,

Salla Juurakko
Helsingin Yrittäjänaiset