Jäsenkirje 10 | joulukuu 2023

  1. Pääkirjoitus
  2. Tervetuloa uudet jäsenet
  3. Hyödynnä jäsenedut: stipendit ja tapahtumat
  4. Seniorit
  5. Membook jäsenrekisteri

Sääntömääräinen syyskokous 21.11.2023

Helsingin Yrittäjänaisten sääntömääräinen syyskokous pidettiin Uudenmaankadun huoneistolla syksyisenä tiistai-iltana 21.11.2023. Paikalla oli runsas joukko jäseniä ja tilan täytti useaankin kertaan aktiivinen puheensorina. Merkittävimmät päätökset kokouksessa olivat vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja budjetti sekä hallituksen jäsenten valinta. Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti puolella hallituksen jäsenistä kausi päättyy vuoden 2023 loppuun ja heidän sijalleen kokous äänesti uudet jäsenten edustajat.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Varapuheenjohtaja Minja Wahlsten esitteli kokoukselle hallituksen laatiman toimintasuunnitelman vuodelle 2024. Tulevan toiminnan painopistealueet ovat yhteisöllisyys ja vetovoima, vaikuttavuus ja viestintä sekä kasvu ja uudistuminen. Suunnitelma noudattaa Suomen Yrittäjänaisten syksyn 2024 liittokokouksessa esittelemän liiton strategian päälinjoja.
Merkittävä muutos aiempien vuosien suunnitelmiin on, että koulutus- ja kulttuuritoiminnan järjestämistä halutaan jalkauttaa jäsenistön järjestettäväksi perustettavissa harrasteryhmissä. Hallituksen rooli keskittyy yhdistyksen sääntöjen mukaisille ydinalueille eli jäsenten edunvalvontaan ja heidän kannattavan liiketoimintansa edistämiseen.
Voit lukea toimintasuunnitelman kokonaisuudessaan täältä.

Budjetti vuodelle 2024

Yhdistyksen rahastonhoitaja Riitta Ahonen esitteli budjetin vuodelle 2024. Tulevalle vuodelle tuottoja ja kuluja on ennustettu saman verran 114.160euroa. Merkittävin tulo yhdistystoimintaan kertyy Rauha Hasselblattin testamenttivaroista (52,6%). Yhdistys voi käyttää näitä testamentilla saatuja varoja kulttuuri- ja koulutustarkoituksiin. Käytännössä testamentilla saadut varat on sijoitettu Osuuspankkiin ja Nordeaan maltillisiin rahastoihin. Varoja voidaan tarvittaessa nostaa yhdistyksen tilille ja niitä voidaan käyttää joko yhdistyksen omaan kulttuuri- ja koulutus toiminaan tai jäsenten ryhmässä tai yksin hakemiin stipendeihin vastaaviin tarkoituksiin. Vuodelle 2024 budjetissa on tähän tarkoitukseen on kohdennettu varoja 60.000 euroa. Tästä summasta kolmannes eli 20.000 euroa on varattu käytettäväksi vuoden 2024 aikana yksilö- ja ryhmästipendeihin. Merkittävä rooli tulonlähteenä on yhdistyksen huoneistolla Uudenmaankadulla: toimitilan ylläpito juoksevat kulut ovat vuositasolla lähes 30.000 euroa ja nämä pyritään kattamaan huoneiston vuokrauksesta saatavilla tuloilla. Yhdistyksen jäsenistöllä on merkittävä rooli vuokratulojen kertymässä: vuonna 2023 lähes puolet vuokratuloista (47,1%) kertyi jäsenten maksamista vuokratuotoista.
Yhdistyksen jäsenmaksu nousee vuonna 2024 ja on 130/ vuosi. Korotus johtuu osittain Levin liittokokouksessa syyskuussa tehdystä päätöksestä. Liiton jäsenmaksu nousi aiemmasta 95 eurosta 98:aan euroon. Helsingin yrittäjänaisten osuus vuoden jäsenmaksusta on tulevana vuonna (130-98=) 32 euroa / jäsenmaksu. Tämä kahden euron korotus siirtyy myöskin tuleville rinnakkais- ja seniorijäsenille, jotka maksavat vain yhdistyksen osuuden jäsenmaksusta. Helsingin Yrittäjänaisten maksamat jäsenmaksut käytetään täysimääräisesti yhdistyksen jäsenten hyväksi jäsentoimintaan.

1.1.2024 aloittavan hallituksen vaali

Jännittävin hetki kokousillasta olivat varmaankin yhdistyksen puheenjohtajan sekä hallituksen jäsenten vaalit.
Ulrika Larpes päätyi lopettamaan Helsingin Yrittäjänaisten hallituksen puheenjohtajana kesken kaksivuotisen pestinsä, joten syyskokouksessa valittiin poikkeuksellisesti toisena vuonna peräkkäin myöskin hallituksen puheenjohtaja.
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi asettautui kolme ehdokasta: nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja Minja Wahlsten, Eira Hovi sekä Tiina Juhe. Hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025 valittiin Eira Hovi  / Q-vio Branding Oy. 

Helsingin Yrittäjänaisten hallitukseen asettautui kokouksessa ehdolle kaikkiaan 12 jäsentä 4 vaihtovuoroisen paikalle. Vaalissa hallituksen jäseniksi toimikaudelle 2024-2025 valittiin:
Riitta Ahonen / Petitra Oy, Mari Anthoni / Manoris, Tiina Juhe / Lakitupa Juhe Oy, Esen Stoliqi / Apu ja hoivaa Sydämellä.
Hallituksessa toimikauttaan jatkavat lisäksi vuonna 2024 edellisessä syyskokouksessa valitut: Marke Kaikkonen / Marke Koo Oy, Marja Nousiainen / FutureMarja, Maria Rissanen / Freesi Living Oy ja Minja Wahlsten / PCS Group Oy.

Kiitokset toimikautensa vuoteen 2023 päättäneille hallituksen jäsenille, jotka ovat antaneet Helsingin yrittäjänaisten toimintaan merkittävän panoksen pyyteettömällä työllään yhdistyksen hyväksi:
puheenjohtaja Ulrika Larpes / Asianajotoimisto Ulrika Larpes Consulting Oy, sihteeri Mirja Ulmanen / Koulutus- ja kehittämispalvelut Mirja Ulmanen Oy, viestintä- ja jäsentiimin jäsen Tuula Maunula / Oy Dinopro Ab sekä tapahtumavastaava Hanna Rosenberg / Hanna Rosenberg Consulting.

Hallitus kiittää jäsenkokousta aktiivisuudesta. Erityinen kiitos kokouksessa tottuneesti puheenjohtajan nuijaa käyttäneelle Paula Hjelt-Putilinille sekä sihteerinä toimineelle Mirja Ulmaselle.
Erityinen kiitos myöskin hallitustyöstä kiinnostuneille jäsenille. Toivomme, että osallistut aktiivisesti tulevan kauden toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen perustettavissa toimikunnissa. Nämä ovat avainpaikkoja olla mukana ja vaikuttaa.

Tervetuloa kaikki mukaan aktiiviseen toimintaamme vuonna 2024!
Kun uusi hallitus järjestäytyy tammikuussa 2024 kerromme lisää perustettavista toimikunnista sekä siitä, kuinka voit tulla mukaan kehittämään yhteistä toimintaamme.

Yhdistyksen yhteystiedot: 
Helsingin Yrittäjänaiset

Sähköposti:
helsinki@yrittajanaiset.fi


TERVETULOA UUDET JÄSENET:

Verkostoidu ja vaikuta!

Christina Björkell, Christina Consulting & Coaching, www.cccoaching.fi/

Susanne Kousa, Susies Plats, www.plats.fi

Reija Könönen, Relatio Coaching Oy, www.relatio.fi

Aino Yrjänä, Hetken rauha, www.hetkenrauha.fi

Rinnakkaisjäsenet:

Leena Vaahtera

Liity suljettuun Facebook keskusteluryhmäämme, jossa voit verkostoitua, kysyä yrittäjyydestä, vaikuttaa tapahtumien sisältöihin ja tietenkin markkinoida ja esitellä omia tuotteitasi https://www.facebook.com/groups/helsinginYN . Nyt kannattaa houkutella omat yrittäjä ystävät ja naisjohtajat jäseniksi. Helsingin Yrittäjänaisten jäsenenä voit osallistua lukuisiin monipuolisiin tilaisuuksiin jäsenhintaan edullisesti ja nythän on menossa myös Jäsenhankintakampanja (kts. alla). Vuoden 2021 laskettu jäsenetusi oli 426 euroa eli todella nopeasti saat jäsenmaksusi takaisin triplasti.


HYÖDYNNÄ JÄSENEDUT: Hae stipendiä tulevaan koulutukseen

Oletko aloittamassa uutta koulutusta? Pohditko, että pitäisi päivittää osaamista ja tietopohjaa koulutuksella, mutta hinnat tuntuvat kalliilta? Huikean hyvä jäsenetumme auttaa sinua taloudellisesti. Hae stipendietua, tee hakemus ja me käsittelemme sen. Stipendihakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, mutta niitä käsitellään kaksi kertaa vuodessa. Seuraava stipendeistä päättävä kokous on huhtikuussa 2024. Keväällä 2024 alkaviin koulutuksiin stipendit tulee hakea NYT. Stipendihakemus on AINA jätettävä ENNEN koulutuksen alkamista. Yksilöstipendi voi olla korkeintaan 990 euroa.
Lue täältä tarkemmat ohjeet, täytä hakemus jo tänään. https://helsinginyrittajanaiset.fi/stipendi/
Kuitenkin viimeistään ENNEN opintojen aloittamista!

Tutustu jäsentemme tarinoihin, tee kuten Malina ja kouluttaudu vaikka uudelle alalle. 
Stipendi vei Malinan kohti unelmaa https://helsinginyrittajanaiset.fi/stipendiraha-vei-minua-kohti-unelmaani/ILMOITTAUDU MUKAAN
TAPAHTUMIIMME

Vain osallistumalla voit saada hyödyt jäsenyydestäsi.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan meidän tapahtumiin.
Muistathan ilmoittautua samalla!

TULOSSA – MERKITSE PÄIVÄMÄÄRÄT KALENTERIIN:
KE 6.12. Itsenäisyyspäivän kynttilänlasku
TI 12.12. Joulusauna-tapahtuma, Uusi sauna Jätkäsaari – 20€ osallistumismaksu – vielä paikkoja jäljellä
PE 15.12. Helsingin Yrittäjänaisten PIKKUJOULU-JUHLA Uudenmaankadun huoneistolla – 35€ osallistumismaksu sis. illallisen – vielä paikkoja jäljellä.
TI 16.1.2024 klo 18–20 Stressiä poistava sointukylpy-tapahtuman, tarkemmat tiedot pian kalenterissa.
TO 1.2.2024 vuoden 2024 ensimmäinen Vaikuttajapäivä.

Ilmoittautumislinkit löytyvä tapahtumat-kalenteristamme.


Muista vielä tämä huippuetu:
jäsenenämme voit vuokrata Salin jäsenhinnalla, jossa tapahtumasi saa arvoisensa puitteet. Katso jäsenhinnasto! Tutustu tilaan.

Vuokraa Sali jäsenhintaan!

JÄSENHANKINTAKAMPANJA 31.12.2023 ASTI:

Nyt kannattaa kutsua yrittäjäystävät nauttimaan meidän huikeista jäseneduista ja verkostosta.

Palkinnot rekrytoijalle:
– kolmesta uudesta liittyneestä jäsenestä saat ilmaisen lipun konserttiin, teatteriin tai vastaavaan yhdistyksen järjestämään tapahtumaan vuonna 2024 
– 5 – 9 uudesta liittyneestä jäsenestä saa valintasi mukaan joko kaksi lippua konserttiin, teatteriin tai vastaavaan yhdistyksen järjestämään tapahtumaan  tai kolmen tunnin Salin vuokrauksen oman valinnan mukaan vuonna 2024.
– 10 uudesta liittyneestä jäsenestä saa valintasi mukaan joko 4 vapaalippua konserttiin, teatteriin tai vastaavaan yhdistyksen järjestämään tai koko päivän Salin vuokrauksen vuonna 2024.


SENIORIT KOKOONTUVAT
Seniorit järjestävät tapaamisia säännöllisesti huoneistolla aina kuukauden viimeisenä maanantaina. Senioreita vetää vuonna 2023  Kirsti Barannik puh. +358 505 216 011.  Tervetuloa!


Helsingin Yrittäjänaisten jäsenenä yhteystietojasi hallinnoidaan Membookilla. Voit ladata äpin Google pay tai Iphonen sovelluskaupasta. Kaikki lähettämämme jäsenkirjeet löydät sieltä ja lisäksi erilaisia jäsenetuja ja tarjouksia. Voit tarkistaa omat tietosi ja varmista, että yrityksesi näkyy markkinointipaikassa. Alla ohje.

Varmista yrityksesi näkyvyys yhdistyksen markkinapaikassa:
Ohje: Näin varmistat näkyvyyden jäsenrekisteristä:
1. Kirjaudu Membookiin sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. https://secure.membook.fi/#/account/login (Pyydä uusi, jos salasana on unohtunut)
2. Valitse Yhteisöksi Helsingin Yrittäjänaiset
3. Valitse Jäsentiedot